Vergoeding

Zorgverzekeraars

Eigen risico

Over vergoedingen in de GGZ is altijd veel te doen. Hebben wij een contract met je zorgverzekeraar, dan krijgen wij een tarief dat is bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Hebben wij geen contract, dan krijgen wij slechts een deel hiervan. Veel organisaties vragen hun cliƫnten het deel dat niet uit betaald wordt door de zorgverzekeraar, zelf aan te vullen met een eigen bijdrage.

Omdat wij weten dat de drempel om hulp te zoeken en aanvaarden voor veel mensen hoog is, willen wij die drempel wegnemen door onze zorg altijd zonder eigen bijdrage aan te bieden.

Je intake en behandeling wordt door je zorgverzekeraar verrekend met je openstaande eigen risico. Het wettelijk eigen risico op de zorgverzekering wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Dit is het verplichte minimale bedrag dat door je zorgverzekeraar gerekend wordt over alle gebruikte zorg in een kalenderjaar. Voor 2019 is dat 385,-.

De rekening

 

Wij zijn liever met jou bezig dan met de financiƫle administratie. Daarom werken we samen met Famed. Dit betekent dat je na een behandeling niet direct hoeft te betalen, maar dat Famed de nota eerst opstuurt naar je zorgverzekeraar. Je ontvangt dan alleen een (rest)nota voor kosten die niet rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd kunnen worden.

Meer info over hoe je de rekening betaalt? Bekijk onderstaande animatie of lees onderstaande teksten.

 

VRAGEN OVER UW REKENING

Heeft u vragen over uw nota? Neem dan contact op met Fa-med. Neem ook contact op indien u, om welke reden dan ook, niet in staat bent om uw nota op tijd te betalen. U kunt Fa-med telefonisch bereiken via telefoonnummer 0900-0885.

 

NOTAVANFAMED.NL

Meld u aan op notavanfamed.nl en koppel vervolgens uw debiteurnummer aan uw account. Het debiteurnummer staat vermeld in de rechterbovenhoek op uw nota. Via notavanfamed.nl kunt u veel zaken rond uw nota zelf regelen, zoals uitstel van betaling aanvragen, een betalingsregeling treffen of uw adresgegevens wijzigen.

 

VOORKOMEN VAN ONNODIGE RENTE- EN INCASSOKOSTEN

Wij verzoeken u uitdrukkelijk adreswijzigingen tijdig door te geven aan ons, Fa-med en uw zorgverzekeraar. Het is daarnaast belangrijk dat u zich houdt aan de betalingstermijn zoals vermeld op de nota. Fa-med is wettelijk gerechtigd de nodige maatregelen te nemen om het openstaande bedrag te incasseren. Let op: de betalingstermijn van 30 dagen is altijd bindend.

 

NOTA ONDUIDELIJK?

Vindt u het onduidelijk hoe de rekening is omschreven, bijvoorbeeld wat de tandheelkundige code’s inhouden?
check deze website die je daarbij verder kan helpen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.