Behandelingen weer op locatie!

Maatregelen rondom COVID-19

Om de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers te waarborgen, hebben wij conform de richtlijnen van de RIVM en GGZ Nederland diverse maatregelen genomen. Op deze pagina leggen we uit wat je van ons kan verwachten en wat wij vragen van onze cliënten.

1. Gezondheidscheck

Voorafgaand aan je komst is het belangrijk dat je een gezondheidscheck uitvoert. Het is belangrijk dat je elke vraag met NEE kan beantwoorden, zodat de afspraak ook echt kan plaatsvinden op onze locatie:

 1. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende klachten: neusverkouden, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van deze klachten?
 3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij of zij nog klachten had?
 5. Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Heb je één of meerdere vragen met JA beantwoord, maar voel je je niet ziek? Dan kan de sessie doorgaan via Zoom. We vragen je dit tijdig te laten weten, zodat de behandelaar klaar kan zitten achter een laptop.

Wij behouden ons het recht voor om de afspraak geen doorgang te laten vinden, als de behandelaar vermoedt dat er toch sprake is van één van bovengenoemde klachten. Wij vragen je dan de locatie te verlaten en plannen graag een nieuwe afspraak via Zoom.

2. Samen op locatie

Naast de gezondheidscheck, willen wij de veiligheid op onze locatie waarborgen voor zowel onze cliënten, als ook onze behandelaren. Dat betekent dat wij conform de richtlijnen van het RIVM en GGZ Nederland maatregelen hebben doorgevoerd, die wij met elkaar in de praktijk moeten brengen.

Wat kun je van ons verwachten:

 • Behandelaren ontsmetten hun handen voor en na iedere sessie. Hiervoor hangt in iedere behandelruimte een pomp met desinfecterende gel.
 • In de wachtruimte staan de stoelen ruim 1,5 meter uit elkaar.
 • Je wordt opgehaald door de behandelaar uit de wachtruimte.
 • Er worden geen handen geschud als begroeting.
 • Binnen de behandelruimte is de afstand 2 meter tussen behandelaar en cliënt.

Wat vragen wij van jou:

 • Kom maximaal 5 minuten voor je afspraak bij ons binnen. Op die manier hebben wij zo min mogelijk mensen tegelijk op onze locatie en in onze wachtruimte.
 • Bij binnenkomst graag handen ontsmetten, hiervoor hangt een pomp met desinfecterende gel bij de ingang van onze locatie op de eerste verdieping.
 • Neem zelf een flesje water mee o.i.d., wij kunnen je namelijk geen koffie of thee aanbieden.
 • Wees je bewust van het feit dat je geen gebruik kunt maken van onze toiletten.

3. Persoonlijke beschermingsmiddelen

Indien de gezondheidscheck wordt uitgevoerd en de maatregelen gehandhaafd worden als hierboven beschreven, is het niet nodig om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Alleen onze psychiater zal handschoenen en een mondkapje dragen als hij eventueel lichamelijk onderzoek moet doen in verband met het uitschrijven van medicatie. Uiteraard hebben wij wel handschoenen en mondkapjes op onze locatie beschikbaar We hopen hiermee een veilige omgeving te hebben gecreëerd en kijken er naar uit onze cliënten weer live te mogen begroeten!