Zelf test

Kenmerken van een depressie

Een belangrijk symptoom van een depressie is een neerslachtig gevoel welke een lange periode aanhoudt. Wanneer je depressief bent, kunnen er meer klachten ontstaan. Doe dit depressie zelfonderzoek om te achterhalen of jouw klachten met een depressie te maken hebben.

Test deze kenmerken van een depressie

Ervaar jij meerdere van de volgende symptomen?

* Neerslachtigheid
* Somberheid
* Interesseverlies
* Een gevoel van waardeloosheid
* Een gevoel van hopeloosheid
* Slaapproblemen
* Erg vermoeid en weinig energie
* Eetproblemen (veel of juist weinig eten)
* Duidelijke gewichtsverandering
* Plotselinge paniek of angstgevoelens
* Snel geïrriteerd zijn
* Rusteloosheid of juist traagheid
* Besluiteloosheid
* Schuldgevoelens
* Geen zin in seks
* Concentratieproblemen
* Verwaarlozing van sociale contacten
* Terugkerende gedachten aan de dood of zelfdoding

Zijn er, op basis van jouw antwoorden, aanwijzingen voor de aanwezigheid van een depressie, angst of stress?

Van een depressie kan gesproken worden, indien er ten minste twee weken lang sprake is van somberheidsklachten. Jouw klachten kunnen zich uiten in de vorm van neerslachtigheid, interesseverlies, schuldgevoelens, prikkelbaarheid en denken aan dood en sterven. Ook kan er sprake zijn van vermoeidheid, concentratie- en geheugenklachten en verandering in eetlust. Of jouw klachten zijn meer dan een normale reactie na een vervelende gebeurtenis. Jouw klachten zijn zo ernstig dat ze je in belangrijke mate hinderen in je algemene functioneren.
Goed om te weten is; depressies komen vaak voor en zijn goed te behandelen. De behandeling is meestal van kortdurende aard.

Focus GGZ, wij zijn er voor jou.

Bel voor hulp

Bel vandaag

Ik ervaar meerdere kenmerken hoe nu verder?

Bij depressie, angst en of stress klachten kun je terecht bij Focus voor online psychologische hulp. Het is dan mogelijk je klachten te verminderen en soms zelf volledig onder controle te krijgen.

Het hele team van Focus GGZ werkt nu als online psycholoog via beeldbellen. Onze online psychologen bieden online therapie met dezelfde duur, frequentie, kwaliteit en vergoeding als in een reguliere spreekkamer. De verbinding tussen jou en Focus GGZ tijdens de online therapie is beveiligd, zodat je privacy gewaarborgd is. Onze behandelingen zijn conform de GGZ richtlijnen.

Online behandelmogelijkheden voor angst en depressie bij Focus GGZ zijn nu via beeldbellen: je voert live gesprekken met een online psycholoog via ons programma voor beeldbellen. Dit is de meest gekozen vorm van online depressie therapie en online angst therapie.

Wij werken uitsluitend met zeer ervaren professionals die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van behandelingen. We werken uitsluitend met behandelmethoden die wetenschappelijk bewezen effectief zijn en aansluiten bij de Nederlandse richtlijnen.

CaleidoZorg vanaf 1 maart nu ook in Amsterdam

CaleidoZorg heeft als visie om zorg bereikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen. Vanaf 1 maart is er vanuit die visie weer een extra stap gezet door de overname van Focus GGZ. Door deze overname zijn we nu ook bereikbaar in regio Amsterdam. Met deze stap werken we steeds meer aan het omlaag krijgen van de wachttijden voor mensen met een complexe problematiek. Wij kijken ernaar uit om ook in Amsterdam onze cliënten zo goed mogelijk en op een herstelgerichte manier te kunnen helpen. Een manier die ook mooi aansluit bij de missie van FocusGGZ.